Viata linistita

Viata mai linistita

Oraşele care au o populaţie cuprinsă între 10 şi 40 de mi de locuitori poate fi numită una perfectă, speranţa lor de viaţă putând să fie mult mai ridicată decât în oraşele care sunt reşedinţe de judeţ, metropole sau ale capitalelor.

Într-un oraş mai mic, lumea se salută pe stradă, se poartă într-un mod mai politicos şi nu apar foarte multe dificultăţi în trafic. Aceştia au o viaţă bună deoarece au în apropiere, primăria, spitalul, şcolile şi parcurile, centrele comerciale şi restul ansamblului care fac dintr-un loc să devină un oraş foarte frumos. Pe lângă toate acestea, în acele locuri se petrec fel şi fel de tradiţii, ieşiri în aer liber şi nu în ultimul rând, mai mult spaţiu verde în invecinatate.

Pe de o altă parte, într-un oraş foarte aglomerat, dimineaţa şi amiaza reprezintă un calvar de nedescris, foarte mulţi nervi, toată lumea este grăbită, maşinile merg cu o viteză foarte mare. Spatile verzi lipsesc de cele mai multe ori, iar dacă vrei să mergi într-un parc trebuie să faci pe jos 2 km, destul de mult totuşi.

Toate aceste lucruri afectează foarte mult, chiar dacă insesizabil. Spre exemplu, toată această agitaţie continuă se transmite şi omului în sine, în creierul sau apărând tot felul de reacţii mai complexe care îl determină să nu ia anumite decizii în mod coerent la timpul potrivit.

Tot mai multe persoane au început să îşi părăsească apartamentele luxoase din oraşele mari în favoarea altuia într-un oraş mai micuţ, sau chiar o casă într-un sătuc liniştit. Probabil de aceea acum 50 de ani speranţa de viaţă era mult mai ridicată ca în zilele noastre, pentru că foarte multe persoane trăiau în mediul rural. În anii 90 deja a devenit o modă ca toţi să migreze la oraş, dar acum, se pare că tot mai mulţi doresc să ajungă exact de unde au plecat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *