busola

Cum ne orientam intr-un oras necunoscut?

Nu puține au fost dățile când, pierduți într-o mare de indicatoare, cu litere hieroglifice în limbi necunoscute și hărți kilometrice, de-a dreptul interminabile nu ofereau nicio soluție rătăcirii noastre prin orașul proaspăt vizitat. Dacă nu de mai multe ori, o dată sigur ni s-a întâmplat. Și am petrecut ore întregi încercând să nimerim, buimaci, drumul înapoi spre hotel. Cum să facem aceste amintiri uitate în următoarea noastră vizită și să reușim să ne orientăm corespunzător în următorul oraș pe care îl vom vizita.

Ei bine, tehnologia modernă ne sare în ajutor. Investește într-un GPS. Îți va fi de mare ajutor și te va scuti de ore inutile de holbat într-o hartă ce nu promite mare lucru. E adevărat că plimbarea pierdută printr-un oraș nou poate fi chiar interesantă. Doar că atunci când timpul ți-e limitat la doar câteva ore de cunoscut și vizitat un oraș întreg, suntem siguri că ai prefera să vizitezi centrul și nu să ajungi, din greșeală, la periferie.

Ia-ți repere! Știu că adori să faci fotografii la tot pasul, mai ales într-un oraș pe care îl vizitezi pentru prima dată, însă ai grijă să fii atent/ă și la ceea ce se petrece în jurul tău, la detalii sau lucruri mari pe care să le poți folosi drept repere în întoarcerea ta spre camera de hotel. Imaginează-ți o poveste a locurilor, asociază-le cu locurile din orașul tău, privește oamenii și fii atent/ă la orice te-ar putea ajuta să te descurci mai bine cu orientatul în spațiu.

Apoi, dacă tot ai de gând să te pierzi într-un oraș pentru câteva ore, fă bine și nu-ți uita telefonul mobil la hotel. Astfel te vei asigura că indiferent de câte ore vei petrece căutând drumul spre casă, vei putea fi recuperat/ă în caz de forță majoră și nu vei face un atac de panică la gândul rătăcirii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *