Computer Personal

De ce sa cumperi un PC pe bucati si nu gata asamblat?

În primul și în primul rând, pretențiile. Într-un calculator pe care îl cumperi gata asamblat, este foarte puțin probabil să găsești componenetele care le  vrei tu, cele de care ai nevoie. Poți găsi un PC cu procesorul care îl dorești dar cu o placă video slabă, sau unul cu placa video pe care o vrei dar cu un procesor slab sau care în scurt timp o să se demodeze. De obicei nu prea găsești ceva care să te mulțumească, doar dacă nu îți iei un Alienware sau un Apple PC.

Cum cele două calculatoare enumerate mai sus costă o groază de bani, nu cred că multă lume se înghesuie să le cumpere. În ciuda celor spuse mai sus multă lume, care nu prea cunoaște multe în domeniul IT se aruncă să cumpere PC-uri la ofertă de prin Metro, că văd ei că are HDD-ul de capacitate mare sau procesor dual core, dar după ceva timp o să își dea seama de greșeala făcută, deoarece:

În al doilea rând, ar mai fi problema posibilității de upgrade. De obicei aceste sisteme sunt făcute la limită, adică au o placă de bază nu foarte bună, la care dacă vrei să pui memorii la frecvențe mai mari nu suportă. Upgrade-ul procesorului este posibil, desigur, dacă aveți un procesor pe socket-ul plăcii de bază dar aici apare altă problemă: sursa. Sursa calculatoarelor gata făcute este una ieftină, pentru a putea avea prețul scăzut și aleasă astfel încât să susțină consumul componentelor actuale. La un eventual upgrade, ar putea ieși fum din sursă, dacă nu în momentul upgrade-ului, după câteva luni din cauza suprasolicitării.

La fel este și în cazul upgrade-ului plăcii video, este posibil dar o placă video mai bună cunsumă mult mai multă energie, ceea ce ne aduce din nou la problema cu sursa. Cunosc persoane care au pățit chestia asta, cumpărau calculatoare gata făcut de prin Altex, Metro sau mai știu eu de pe unde, iar după 1-2 ani aveau nevoie de RAM în plus iar când mergeau la magazinele de calculatoare din oraș le spunea că este imposibil un upgrade de RAM, placa de bază nu suporta mai multă memorie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *