Apa plata cu lamaie

Apa plată cu lămâie: mit sau realitate?

Auzim mai mereu că e trendy sau că e bine să bem apă cu lămâie. De multe ori, mergem la un restaurant sau ieșim cu prietenii în oraș și comandăm apă plată cu lămâie, pentru simplu fapt de a înlocui băuturile acidulate, carbogazoase despre care știm că nu ne fac bine deloc. Însă suntem oare conștienți de binele pe care apa plată cu lămâie îl face organismului nostru? Citim adesea în presă că multe dintre fotomodele își încep ziua cu un pahar de apă plată cu lămâie, câteodată cu apă chiar puțin încălzită. Nume precum Lauren Conrad, Sarah Britton sau Jennifer Aniston apelează și ele la acest truc. Ne-am întrebat vreodată de ce?

Răspunsurile pot fi relativ simple și chiar ușor de intuit. Aflăm din studii recente că în timpul somnului, din organismul nostru se retrage o cantitate însemnată de apă, rămânând astfel deshidratați. Acidul citric este în acest sens un detoxifiant de excepție care va stimula ficatul. Mai mult decât atât, prin consumarea lichidului dis-de-dimineață, ne vom hidrata corpul încă de la primele ore ale dimineții. Iar pentru a continua acest șir de avantaje, mai spunem și că ultimele studii au fost destul de clare în ceea ce privește consumul de apă plată cu lămâie. Aflăm că oamenii care beau apă cu lămâie dimineața au o energie fizică și mentală de invidiat pe parcursul întregii zile.

Vrei să slăbești, nu doar să fii energic? Elixirul magic la care ne întoarcem este tot apa plată cu lămâie. După cum am spus deja, este un detoxifiant de nădejde și ajută enorm și la creșterea imunității.

Fiind un truc atât de ieftin și atât de productiv în lupta cu kilogramele și lipsa de imunitate, ar fi păcat să nu profităm de marile sale avantaje. Așa că, să ne începem zilele cu ceva acrișor pentru a deveni, ușor, ușor mai dulci și mai energici în timpul zilei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *