Examen

Cum sa treci de examene

Viata este mult mai profunda decat cartile pe care le citesti si stii, dar nu mult mai mult. Daca studiezi acum la facultate sau liceu in acest moment, probabil te identifici foarte puternic cu acest sentiment.

Ai putea simti ca intreaga ta viata se invarte in jurul examenelor, si nu mai devreme esti impins dintr-un examen in altul. Daca iti alegi o profesie precum medicina sau contabilitatea, partea proasta este ca examenele vor continua pana la aproape 30 de ani. Cu toate acestea sunt cateva lucruri pe care le poti face sa fie mai usor pentru tine sa treci peste examene.

In primul rand ai putea face ca si colegii tai pe care ii vezi ca niciodata nu invata, nu trec pe la cursuri, nu-i vezi decat seara in club si cu toate acestea iau examenele de fiecare data. Ei bine acestia cu siguranta ascund ceva si iau examenele printr-o modalitate neortodoxa.

Cred ca esti deja prea constient de diferitele modalitati de copiat, insa trebuie sa stii ca si profesorii sunt cat de cat la curent cu tehnologia si va trebui sa fii cel mai bun pentru a nu fi prins. Verifica pe www.bspy.ro si vezi daca gasesti vreo unealta de spion ce te poate ajuta sa ai succes la ceea ce iti doresti.

Daca nu ai curajul sa faci asa ceva si iti doresti sa iei toate examenele corect, ai putea face anumite lucruri pentru a invata mai usor si a pierde mai putin timp invatand.

Intreaba profesorul

In ceea ce te priveste, profesorii probabil au o singura functie, cea de a te ajuta sa treci de examene sau sa obtii un job pentru a merge mai departe in urmatoarea ta etapa de educatie.

Cu toate acestea, profesorii vad lucrurile putin diferit, nu uita ca au mii de studentii prin examene in fiecare an, dar in ingeneral scopul lor este sa fie in ton cu scopul tau. Aminteste-ti ca profesorul tau nu este un dusman sau un raufacator, el nu trebuie sa te frustreze sau sa te irite.

Cu toate acestea, poate parea ca profesorii vor intotdeauna sa te ajute. Profita de acest avantaj si nu vei regreta niciodata. Cere ajutor de fiecare data cand ai nevoie, pentru asta se afla profesorii acolo.

Prioritizeaza subiectele slabe

Incearca sa repeti totul, dar sa-ti devotezi mai mult timp lucrurilor pe care nu le intelegi sau le cunosti mai putini. Suna evident, dar este surprinzator de greu de facut. De ce? Fiindca ne place sa alegem ce este mai usor, asa ca tendinta noastra este ca in timp ce repetem sa ne concentram pe lucruri pe care deja le stim.

Sa presupunem ca examinarea ta implica scrierea a 3 esee. Cel mai probabil acestea vor fi notate intr-un mod egal. Chiar daca stii doua subiecte foarte bine si iei o nota perfecta, daca nu stii sa scrii cel de-al 3-lea eseu risti sa pierzi un sfert din nota finala. Asa ca, subiectele slabe au un efect disproportional asupra notei tale totale, scazandu-ti nota si mai mult. De acea ar trebui sa te concentrezi mai mult pe subiectele slabe despre care nu stii prea multe lucruri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *