constructia unei case

De luat in considerare in constructia unei case

Sa-ti construiesti propria casa poate fi una dintre cele mai captivante si frumoase proiecte peste care vei da de-a lungul vietii. Avand oportunitatea de a planui fiecare pas al acestui proces si a lua deciziile ce tin de proiectul de casa este o responsabilitate mare si poate fi coplesitoare chiar si pentru cei mai experimentati dintre noi.

Cu toate acestea pentru ca lucrurile sa mearga bine, ar trebui sa inveti tot ceea ce tine de constructia unei case.

Gasirea unei locatii

Alege o locatie potrivita pentru casa ta. Sunt mai multi factori pe care trebuie sa-i iei in considerare cand vine vorba de gasirea unei locatii potrivite in care sa-ti construiesti casa. Gandeste-te la un loc in care ai vrea sa traiesti pe termen lung si ia in considerare urmatoarele :

  • Clima. Trebuie sa iei in considerare zona in care construiesti casa si sa stii daca sunt sanse mari sa fie inundatii, furtuni, caldura intensa, frig sau alte conditii meteo extreme.
  • Stabilitatea terenului. Casele construite pe nisip miscator, pe o mlastina sau alte tipuri de pamant instabil au sanse mari ca in timp sa cada, daca nu cumva sunt construite pe fundatii speciale.
  • Disponibilitatea de utilitati. Daca intentionezi sa ai curent electric, apa potabila, telefon si alte conveniente, asigura-te ca furnizorii de astfel de servicii sunt disponibili in zona ta.
  • Infrastructura comunitatii. Daca planuiesti sa cresti copii sau sa ai copii, asigura-te ca exista o scoala de calitate in apropiere. Asigura-te daca te afli in juristictia unei politii care te protejeaza de crime si vezi daca te afli in apropierea unui spital.

Alege terenul pe care vei construi si cumpara-l. Acest lucru ar putea fi destul de greu, depinzand de cost si de disponibilitatea ta de fonduri. Construirea unei case este un proces costisitor, dar cumpararea unei proprietati potrivite este de asemenea o investitie majora la fel de importanta ca si construirea casei.

Decide cum vei plati pentru proiectul de cladire care se afla in derulare si incepe procesul cu terenul. Unii detinatori de case vor alege sa faca un imprumut pentru a cumpara terenul si a asigura bani pentru proiectul de cladire. Acest lucru necesita sa ai un contract cu o firma de constructii, asa ca pentru a face asta va trebui sa astepti pana cand ai inchiriat o firma de constructii.

Realizeaza design-ul casei tale sau consulta un arhitect

Arhitectii si inginerii au pregatiri speciale si ani de experienta in realizarea design-ului caselor si tot ceea ce este necesar pentru a sti ce este necesar in constructia unei case. Indiferent daca alegi sa faci tu design-ul sau apelezi la o firma specializata, ar trebui sa fii implicat indeaproape in acest proces.

Inainte de a angaja sau consulta un arhitect, afla ce pot si ce nu pot face acestia. Daca ai ocazia sa dai peste un arhitect bun vei vedea ca scapi de multe batai de cap in acest proces.

De asemenea inainte de a construi casa trebuie sa te gandesti unde vin toate tevile, stalpii si tot ceea ce tine de instalatii electrice si sanitare. Spre exemplu, trebuie sa ai in calcul locul in care iti amplasezi un grup pompare apa rece.

Acestea sunt doar cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare cand iti faci o casa, insa sunt lucruri foarte importante.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *