covoare in casa

După ce criterii alegem covoarele pentru casă

Multă vreme, covoarele au fost considerate simple suporturi neutre peste care se așezau diferite piese de mobilier mai mult sau mai puțin interesante. Culorile erau puține iar modelele și mai puține. Bejul era nuanța dominantă în materie de covoare. În ultima vreme însă culorile și texturile au explodat într-o paletă uriașă de modele unele mai trăsnite și mai sofisticate decât altele. Covorul a devenit punctul central al camerei iar alegerea lui ne pune răbdarea și bugetul la grea încercare.

Covorul înainte de toate

Dacă decorezi o cameră de la zero ar fi bine să alegi întâi de toate covorul. În acest fel îl poți încadra și mai bine în buget chiar dacă mergi pe ideea de covor ieftin. Este o piesă cu impact major asupra camerei așa că nu aștepta până când ai așezat și ultima piesă de mobilier pentru a alege covorul. E mult mai greu și mai complicat să faci o alegere potrivită în acest caz. Sunt prea multe elemente de decor pe care trebuie să le consideri. Covorul trebuie să aibă un model. O canapea maro, un covor maro și o bibliotecă maro pot face camera să pară lipsită de viață.

Covoare ieftine dar bine alese

Un covor ieftin poate face o cameră să arate la fel de bine ca unul cu preț mai mare. Important e să se potrivească bine în contextul camerei și să completeze perfect restul designului. Regula spune să nu facem rabat la dimensiunea covoarelor. Un covor mic face camera să pară mică. În living, de exemplu, covorul delimitează așa numita zonă de conversație, așa că ar trebui să ajungă cel puțin până sub picioarele principalelor piese de mobilier din centru. În dormitor, covorul trebuie să depășească destul de mult marginile patului. Persoana care se dă jos din pat trebuie să ajungă cu picioarele pe covor. Chiar dacă alegem un covor ceva mai ieftin ar trebui să avem în vedere aceste câteva reguli pentru ca totul să arate bine iar alegerea să ne satisfacă din plin.

Covoare ieftine aranjate în straturi

Multă lume alege covoare mici pentru că sunt mai ieftine. În general, covoarele mici și subțiri nu ajută cu nimic nici la ideea de confort nici la cea de design. Ideea de straturi este însă agreată de mulți designeri și poate fi folosită cu succes chiar dacă avem un buget mai redus dedicat covoarelor și mochetelor. Primul strat este ocupat de un covor ieftin dar de dimensiuni mari. Covorul trebuie să fie nu neapărat frumos cât rezistent, în culori neutre, ușor de curățat mai ales dacă în casă locuiesc copii sau animale de companie. Peste acest covor se poate plasa unul mai mic, în culori vii, cu design interesant și un preț ceva mai mare. În acest fel ne putem satisface atât dorința de frumos cât și necesitatea de confort la un buget redus.

Nu pierde ofertele

Covoarele frumoase și ieftine nu sunt niște apariții rare pe piață. Există destule magazine care fac oferte, reduceri și chiar au mereu în stoc astfel de produse. Ideal ar fi să cauți și să descoperi un astfel de magazin fie online fie offline și să alegi covorul care te satisface atât din punct de vedere al designului cât și din punct de vedere al prețului. Vânează ofertele și s-ar putea să găsești ceva cu totul și cu totul special la un preț deosebit de bun. Spor la ales covoare frumoase și ieftine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *