Azi de batrani

Imbatranirea parintilor si decizia de ingrijire a batranilor

Exista momente in viata cand ne intrebam care este cea mai buna solutie cu privire la parintii nostri batrani si legat de ingrijirea oferita acestora. Unul dintre dezavantajele majore ale vietii reprezinta faptul ca putem ajunge in punctul in care acestia nu pot sa traiasca independent iar familiile ajung deseori in postura de a lua decizii extraordinar de dificile cu privire la cei apropiati. Momentul in care acestia ajung in ipostaza de a nu se mai pot ingriji singuri, familia trebuie sa ia in considerare servicii speciale precum asistenta la domiciliu, comunitati speciale dedicate batranilor sau chiar azilele de batrani.

Multi dintre noi ne intreabam care este cea mai eficienta metoda de ingrijire pentru batrani nostri . Iata cateva sfaturi pentru alegerea celor mai eficiente optiuni de ingrijire pentru acestia.

Cautati sfaturi profesioniste despre serviciile de ingrijire al batranilor

Cea mai in masura persoana este medicul. Acesta este un prim pas eficient si un sfat bine primit din partea unui profesionist. Medicul de familie sau medicul personal care cunoaste problemele de sanatate ale persoanei in cauza va poate oferi sfatul cel mai adecvat cu privire la modul de ingrijire al persoanei in cauza. Acesta poate ajunge la concluzia ca este nevoie de asistenta specializata sau de ingrijire la domiciliu. Un doctor poate lua in considerare starea psihica si fizica a pacientului ce poate determina capacitatea acestuia de a se ingriji singur. Totusi, daca acesta ajunge la concluzia ca persoana are nevoie de serviciile unui azil de batrani nu este neaparat intelept sa mergeti pe recomandarile acestuia din motive subiective.

Cautati referinte cu privire caminelor de batrani

Discutati cu prietenii, cu vecinii sau cu cei care au trecut prin experiente asemanatoare. Acestia va pot oferi numele si referintele necesare. In cele din urma, faceti o lista cu locatiile potrivite cerintelor dumneavoastra. Cele mai multe referinte pe care le-am primit fiind in cautarea unei astfel de locatii este azilul de batrani Domnesti care ofera unele dintre cele mai eficiente si prompte servicii de ingrijire a persoanelor din Bucuresti si din judetul Ilfov . Tarifele si serviciile acestora pot fi accesate la adresa https://azil-de-batrani-bucuresti.ro/.

Dupa ce lista dumneavoastra este completa, programati o vizita la fiecare dintre aceste institutii. Va puteti pune intrebari precum: cum arata pacientii, sunt imbracati corespunzator, care este atmosfera in aceasta institutie, angajatii ofera servicii profesionale, va raspund la eventualele intrebari direct si onest, remarcati un miros neadecvat, care sunt preturile institutiei si ce servicii sunt incluse, este oferita intimitatea necesare rezidentilor, sunteti ingrijorat cu privire la securitate si siguranta.

Luarea unei decizii finale

Realizati un studiu in detaliu si analizati fiecare posibilitate inainte de a trimite o ruda apropiata intr-un centru de ingrijire. Discutati cu membrii familiei si cu prietenii implicati, faceti cercetarile necesare si luati decizia care merita cu adevarat. Dupa ce ati decis ca una sau doua dintre aceste institutii merita vizitate, discutati cu batranul dumneavoastra si cu familia pentru programarea unei vizite. Lasati sa faca un tur si sa ia parte la luarea deciziei. Presiunea de a se muta intr-un camin de batrani este o tranzitie stresanta dar nu trebuie sa fie si o experienta traumatizanta. Prin implicarea individului, al celui afectat si care urmeaza sa fac aceasta tranzitie ( atunci cand este posibil) ii permiteti acestuia sa detina o parte din proces si din decizie si astfel permiteti sa efectueze tranzitia mai usor si mai eficient.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *