Debitare cu jetul de apa in sticla

Debitarea cu jetul de apă și ce oferă

Debitarea cu jetul de apă este o metodă de tăiere a materialelor folosind un jet de apă. Acest lucru poate fi realizat folosind apă doar pentru materiale mai moi și mai puțin dense, cum este spuma sau adăugând un abraziv la jetul de apă pentru tăierea materialelor tari și dense, cum este oțelul.

Apa este forțată prin orificiul de precizie sau bijuterie, pentru a crea un flux de apă bine definit. Fluxul de apă este deobicei produs sub presiuni foarte mari de 10.000 de ori ma imari decât presiunea de sub robinetul tău din bucătărie.

Istorie

Debitarea cu jetul de apă a fost folosită pentru prima dată de Dr. Norman Franz în anii 1950. Dr. Franz a fost un inginer silvicultor ce căuta o modalitate mai ușoară de a tăia lemnul din copaci mai mari. Deși Dr. Franz nu a creat o mașină de tăiat lemn în producție niciodată, experimentele sale au ajutat ca debitarea cu jetul de apă să devină ce a ajuns în zilele noastre.

Două decenii mai târziu, Dr. Mohamed Hashish a găsit o modalitate de a adăuga abrazivi în fluxul jetului de apă. Acest lucru a deschis ușa unei lumi noi a posibilităților. Cu abrazivi, o mașină de debitare cu jetul de apă poate tăia prin orice material.

Avantajele tăierii cu jetul de apă

Nu sunt zone afectate de căldură. Există multe avantaje ale tăierii cu jetul de apă, opus tăierii cu flacără, plasmă și laser, tăierea cu jetul de apă și jetul abraziv nu produc căldură în zonele afectate pentru a întări colțurile de tăiat. Astfel ești capabil să tai diferite materiale, plasticuri și altele fără să le topești, distorționezi sau colmatezi.

Precizie incredibilă. Debitarea cu jetul de apă ne oferă o modalitate de a tăia preci cu toleranță foarte foarte mică. Tăierea este controlată de un computer și software special ce urmărește profile folosind software de design ghidat de computer.

Cine a profitat de această tehnologie?

Cei de la Easycut au profitat de tehnologie și acum se ocupă de debitarea cu jetul de apă a oricărui material dorești pentru a realiza în final produse ce îți îndeplinesc nevoile pe care le ai în domeniul tău.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *