Job

3 moduri să-ţi găseşti un job

Indiferent dacă ţi-ai pierdut recent jobul sau eşti gata să îl schimbi pe cel care îl ai în momentul de faţă, şansele să obţii o nouă poziţie prin intermediul reclamelor sunt nule. Vestea bună este că sunt alte modalităţi prin care să faci asta.

Începe prin redactarea şi încărcarea CV-ului tău pe LinkedIn. Apoi vino cu un rezumat al persoanei tale, scoate în evidenţă ceea ce te face special, ceea ce îţi place şi ce te-ar putea apropia de potenţiale contacte.

Iată cele mai bune modalităţi să îţi găseşti un job:

1.Foloseşte-te de reţeaua ta de cunoştinţe

Toată lumea cunoaşte pe cineva. În reţeaua ta existentă există probabil 3 joburi care ar putea fi potrivite pentru tine, dar oamenii care ar putea să-ţi deschidă uşile către aceste joburi pur şi simplu nu s-au gândit la tine.

Alcătuieşte o listă cu toate persoanele pe care le cunoşti. Fă-ţi un plan să discuţi cu cel puţin 3 oameni cu care nu ai vorbit de peste un an sau mai mult. Majoritatea ai putea să-i inviţi la o cafea sau la prânz. Identifică cei mai influenţi oameni din reţeaua ta şi găseşte modalităţi să-ţi întăreşti relaţia cu ei.

2.Verifică Ecim.ro

Dacă eşti din Bacău sau îţi doreşti un loc de muncă în Bacău, te invit să vizitezi www.ecim.ro şi să vezi ce locuri de muncă sunt disponibile. Pe acest website vei găsi cele mai bune joburi în Bacău şi vei avea şansa să fii printre cei care au acum un job.

3.Participă la evenimente

Aceste evenimente le includ şi pe cele găzduite de organizaţii de caritate şi profesionale. Vorbeşte cu cel puţin o persoană de la fiecare eveniment pe care încă nu ai cunoscut-o. Dacă poţi obţine lista de invitaţi la eveniment înainte ca acesta să înceapă, identifică cel puţin o persoană pe care ţi-ai dori s-o cunoşti şi fă aranjamentele ca acest lucru să se înâmple.

Fără să fii insistent, găseşte o scuză să vă mai întâlniţi din nou sau să identificaţi o altă persoană apropiată acesteia pe care s-o cunoşti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *