Cum se face îmbunătăţirea sistemului de încălzire

Dacă eşti unul dintre acei oameni care nu se gândesc la încălzire până nu îngheaţă în casă şi trebuie să reglezi termostatul, sunt aici să te anunţ că sistemul tău de încălzire are nevoie de atenţia ta. Câţiva paşi simpli te vor ajuta să îţi menţii sistemul de încălzire sănătos.

Chiar dacă eşti un tip atent la întreţinerea lucrurilor de prin casă, cu siguranţă se mai pot face îmbunătăţiri în eficienţa sistemului de încălzire pentru a te ajuta să economiseşti bani pe termen lung.

Întreţinerea profesională a sistemului de încălzire

Cu siguranţă nu ai o centrală ultramodernă care să arate ca o navă extraterestră. Ai probabil o centrală obişnuită care se află în beci sau în garaj şi este ignorată până nu porneşti termostatul şi nu se întâmplă nimic. Dacă boilerul sau centrala ta nu este nouă, ar trebui să aibă parte de o întreţinere periodică realizată de un profesionist pentru a funcţiona curat şi eficient. Dar există multe alte lucruri pe care poţi să le faci pentru a te pregăti de sezonul rece.

Curăţarea caloriferelor şi schimbarea filtrelor

Majoritatea caselor au sisteme de aer condiţionat sau caloriferele. Indiferent dacă ai calorifere verticale sau orizontale, trebuie să le aeriseşti şi să le cureţi înainte de sezonul rece. În primul rând începe cu boilerul şi lasă-l să se încălzească. asigurându-te că pompa circulatorie funcţionează. Deschide valva la fiecare calorifer şi pune un recipient în apropiere în care să se scurgă apa. De îndată ce nu mai iese apă şi aer, închide valva. Dacă auzi aer ieşind apoi oprindu-se, dar nu primeşti apă, închide valva şi mergi la următorul calorifer, apoi întoarce-te de îndată ce sistemul s-a încălzit mai tare.

Îmbunătăţirea eficienţei şi economisirea banilor

De îndată ce ai avut grijă de lucrurile fundamentale, poţi să-ţi faci sistemul de încălzire să funcţioneze mai eficient făcându-l mai inteligent. Dacă nu ai un termostat programabil, merită să îţi cumperi unul. Sunt relativ uşor de instalat şi de îndată ce ai programat să se încălzească în casă când ai nevoie, nu vei cheltui bani încălzind o casă goală. Termostatul nu face decât să pornească căldura şi să o oprească. Contrar ceea ce se crede, să dai căldura la o temperatură mai mare nu îţi va încălzi casa mai repede.

Îmbunătăţirea siguranţei

Întrucât centrala se află de cele mai multe ori în beci sau în garaj, tinde să coexiste împreună cu alte lucurri. Lucrurile se adună, iar dacă cineva lasă lucruri inflamabile în apropierea ţevilor de încălzire este destul de grav. Păstrează zona din jurul centralei curată şi liberă, astfel încât să poată să aibă oxigenul de care are nevoie şi să elibereze fumul în siguranţă şi corespunzător.

Pe lângă detectoarele de fum, ar trebui să ai detectoare de monoxid de carbon pe lângă dormitor şi încălzitor, ideal ar fi să ai la fiecare etaj. Monoxidul de carbon este mai puţin dens decât aerul, iar deseori fiind mai cald, probabil se va ridica în casă, ajungând chiar şi în dormitorul de la ultimul etaj. Mii de oameni mor în fiecare an datorită intoxicării cu monoxid de carbon.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *