piele de piton

O centura din piele de piton de la Ghibli, cadoul ideal pentru persoana iubita!

Vreti cumva sa-i oferiti un cadou deosebit sotiei sau iubitei si sunteti in pana de idei? Ei bine, in acest caz aveti nevoie de o centura de piele italieneasca, produsa de compania toscana Ghibli, specializata in produse de marochinerie din piele de provenienta exotica – piton si crocodil. Este alegerea ideala, pentru ca artizanii companiei Ghibli transmit emotie prin fiecare creatie – si toate creatiile lor sunt unicate! Nu este nicio exagerare – asa cum nu exista doua amprente digitale identice, nu exista nici doua piei de piton cu desen identic! Acest lucru il stiu foarte bine si artizanii de la Ghibli, care nu vopsesc niciodata doua piei de piton la fel! In plus, ei sunt mostenitorii unor stravechi traditii toscane – o regiune ai carei tabacari si pielari erau vestiti in intreaga Europa inca din Evul Mediu. Si tot aici s-au pastrat retete de pigmenti si de coloranti ramase de la alchimistii medievali. Ca veni vorba, stiati ca faimosul (si, zic unii, nemuritorul) conte de Saint Germain, un alchimist celebru din secolul al XVIII-lea, l-a uimit pe regele Ludovic al XV-lea al Frantei cu priceperea lui in materie de coloranti pentru stofe, panzeturi si articole de piele?

Din cate ne asigura arheologii, curele si centuri se poarta înca din Epoca Bronzului, daca nu chiar mai de dinainte. In ultimele sase milenii (ca de documente si marturii mai vechi nu dispunem inca) barbatii si femeile le-au folosit in diverse feluri, in functie de moda. Pentru ca modele si fashion design-ul nu sunt deloc o inventie a secolelor XX si XXI… Daca in Evul Mediu timpuriu orice domnita purta o centura cu paftale din aur batute cu pietre pretioase, mai tarziu curelele si centurile mai puteau fi vazute doar la femeile de la tara, care aveau propriile lor idei in materie de frumos. In Occident, la sfarsitul Evului Mediu, centurile au devenit un accesoriu exclusiv masculin, fiind folosite atat pentru a subtia talia cat mai ales in scop utilitar: de centura se atarnau sabiile!

Secolul XX a redescoperit centurile, iar astazi, cataramele stil Art Nouveau au devenit obiecte de colectie care mai pot fi achizitionate doar prin intermediul unor mari case de licitatii precum Sotheby’s. Dar acestea sunt exceptii care confirma regula – curelele pentru femei se faceau de obicei din acelasi material cu rochia, fiind atat un accesoriu functional, cat si unul modelator. Incepand din anii 1930 (anii nebuni ai tusorilor bob de tip Louise Brooks si ai fustelor scurte), curelele pentru femei au devenit un accesoriu de prim rang in moda, forma si materialele din care erau fiind din ce in ce mai variate. Iar in ultimele decenii ale secolului, curelele au devenit un accesoriu important pentru tinutele de ocazie si pentru pentru tinutele stilate de zi. Curele si centuri sunt purtate atat la blugi cat si la tinute formale, atat de catre adeptii unor subculturi ca metal rock sau emo, cat si de catre elegantele si fashionistele din „lumea buna”.

La noi in tara, compania Ghibli este reprezentanta de firma Perloro, care si-a propus sa umple aceasta nisa (inca libera) de pe piata romaneasca a brandurilor de lux.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *