De ce ar trebui să citești zilnic

Niciodată nu mi-a plăcut să citesc când eram mic, dar întotdeauna mi-au plăcut calculatoarele. Cu toate acestea, când m-am apropiat de vârsta de 20 de ani, am decis să încerc cititul. Strategia mea era foarte simplă: să citesc în fiecare zi. Am urmat această strategie și acum iubesc să citesc.

Am trei reguli simple. Prima este să nu mă duc la culcare dacă nu am citit cel puțin o pagină dintr-o carte. Este un lucru în care te poți implica într-un mod realist. Cea de-a 2-a regulă este să citesc cel puțin 50 de cărți pe an. Iar cea de-a 3-a regulă este că în momentul în care mă aflu într-un mijloc de transport, la o coadă sau ceva, mă pun să citesc.

Pot susține onest faptul că cititul este probabil primul lucru care mi-a schimbat viața într-una mai bună. Dacă sunt doar două lucruri pe care ar trebui să le recomand unei persoane din lumea aceasta, acestea ar fi sportul și cititul.

Știu că este dificil să găsești timp să citești. Dar cu tehnici bune de administrare a timpului, se poate. Trebuie doar să îți dai seama cât de multe beneficii poți avea de pe urma cititului și să fii destul de motivat pentru asta.

Intenția mea este să încurajez cât mai multe persoane să citească, iar dacă o fac deja să citească mai mult. Poți găsi cărți ieftine online la orice oră pe 4 fun.

Cel mai important motiv pentru care să citești zilnic

Cel mai important motiv pentru a citi în fiecare zi este o întreținere constantă și actualizarea creierului tău.

Imaginează-ți corpul ca fiind o bucată de hardware și creierul tău fiind organul care rulează software-ul care operează corpul și modul în care experimentezi viața, de la luarea deciziilor zilnice până la cum te simți în anumite situații.

Chiar dacă creierul este un organ remarcabil de puternic, software-ul care rulează prin neuroni este destul de problematic. Extrem de problematic.

Problemele din creier vin din diferite surse, cum ar fi experiențe traumatizante, lipsă de conștientizare, informații false și așa mai departe.

Iată vestea bună, citind, ascultând lecturi, vorbind cu oameni, observând diverse situații, reflectând și alte situații similare poți să-ți actualizezi software-ul astfel încât să fie mai puțin problematic.

Ai abilitatea de a-ți face software-ul mai puternic, mai capabil, mai precis și cu mai puține probleme. În alte cuvinte, devii mai inteligent când îți actualizezi constant și menții software-ul.

Printre nenumăratele modalități de a obține cunoștințe pentru actualizarea creierului, cititul este una dintre cele mai bune și cele mai populare modalități.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *