Accesare de fonduri europene pentru un viitor mai bun

Posibilitatea de a avea acces la fondurile europene ajută la transformarea unor idei în proiecte, la schimbarea statutului de angajat în acela de angajator, susţine demararea unor afaceri profitabile şi de viitor cât şi extinderea afacerilor existente.

Contello este o firmă de contabilitate din București ce susține tinerii antreprenori ce își doresc să acceseze fonduri europene pentru un viitor mai bun. Aceștia le pun la dispoziție antreprenorilor servicii de audit pentru proiecte cu fonduri europene, astfel încât să poată ști dacă ideea lor are șanse să fie fondată sau nu.

Ideile bune şi antreprenorii au susţinerea Uniunii Europene în ceea ce priveşte punerea bazei unei afaceri sau extinderea acesteia prin obţinerea unor finanţări rambursabile sau nerambursabile, în funcţie de proiectul în cauză.

Comisia Europeană pune la dispoziţia tinerilor întreprinzători, firmelor mici şi mijlocii, fermierilor şi organizaţiilor non-guvernamentale un ghid general ce cuprinde informaţii referitoare la reguli, proceduri, sumele disponibile dar şi alte asemenea informaţii necesare.

Cea mai mare parte a bugetului este gestionată în proiecte de tip parteneriat cu autorităţile naţionale cât şi regionale iar alte de tipurile de finanţare încep cu granturile care se referă la proiecte precise şi au nevoie de cofinanţare din partea beneficiarului, contractele de achiziţie publică ce se referă la domenii precum echipamente IT, asistenţă tehnică, studii şi servicii de consultanţă dar şi împrumuturile, premiile şi garanţiile.

Accesarea de fonduri europene este la îndemâna înterprinzătorilor căci pot beneficia de fonduri nerambursabile. Fondurile europene nerambursabile pot avea un grad de finanţare între 50 şi 100 % din valoarea totată a investiţiei. Pentru obţinerea de fonduri nerambursabile, este nevoie de o analiză a nevoilor societăţi pentru a demara un proiect cât mai avantajos, de realizarea unui buget şi de pregătirea proiectului care va trece prin mâinile unei comisi spre validare. Comisia, formată din 28 de comisari, are sarcina de a garanta faptul că fondurile europene sunt acordate în mod corespunzător. Un proiect înaintat spre comisariatul ce ţine de accesarea fonduri europene trebuie să respecte cu stricteţe documentaţia cerută, începând de la proiectele tehnice, planurile de afaceri, studiile de marketing şi de fezabilitate, planificare activităţilor şi bugetul.

Accesarea de fonduri europene este accesibilă întreprinderilor mici pentru obţinerea granturilor, împrumuturilor şi garanţiilor, ONG-urilor cu activitatea în domeniul politic, tinerilor prin cofinanţarea proiectelor, cercetătorilor în vederea finanţării parţiale a unor proiecte şi agricultorilor, în funcţie de suprafaţa de teren deţinută.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *