gandaci

De cine trebuie sa ne ferim pe timpul verii?

Desi vara este anotimpul meu preferat, trebuie sa va spun ca in ultimul timp am inceput sa ma gandesc serios daca nu cumva ar trebui sa imi schimb putin preferintele. Caci au inceput sa apara din ce in ce mia multe insecte care reusesc sa imi faca viata un adevarat calvar, de la tantari si alte insecte pe care nu le recunosc, pana la gandaci uriasi. Daca de tantari reusesc cumva sa ma feresc si sa ii tin la distanta, cand vin vorba de gandaci ese mult mai dificil.

Ce trebuie sa faci pentru a evita sau a scapa de gandaci?

In primul rand trebuie sa apelezi la o companie de DDD (deratizare, dezinsectie si dezinfectie). Acestia te vor ajuta sa tii gandacii la departare. Costurile pentru asemenea serciivii diferea, bineinteles, de la o companie la alta. Dar cu un singur search cu preturi ddd vei reusi sa gasesti o medie a preturilor. Sau poti lua legatura cu unele companii pentru a afla un pret cat mai exact. Caci acesta, de regula, se calculeaza dupa anumiti factori: suprafata locuintei, numarul interventiilor, gradul de infestare, etc.

In al doilea rand trebuie sa te asiguri ca toate geamurile si usile sunt foarte bine inchise si ca plasele de tantari nu prezinta gauri. De asemnea ai grija ca in casa sa nu existe si ale locuri prin care gandacii sa isi poata face loc cu usurinta. Spre exemplu: pe la tevile de incalzire. Este foarte important ca acestea sa fie foarte bine acoperite pentru a nu le permite gandacilor accesul in locuinta.

De asemenea incercati sa aruncati gunoiul in fiecare zi si daca este posibil sa nu lasati gunoiul in casa pe timpul noptii. Nici vasele murdare nu ar trebui sa stea prea mult timp in chiuveta caci acestea pot atrage cu usurinta musafirii nepoftiti, acelasi lucru se va intampla si cu firmiturile sau resturile de mancare lasate prin apartament. Incercati sa respectati aceste mici lucruri si veti realiza ca nu mai aveti gandaci in apartament. Dar aveti grija ca acestia sa nu vina de la ghena sau de la ati vecini.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *