miez de nuca

Nucile îţi influenţează pozitiv sănătatea

Ai observat vreodată că o nucă este asemănătoare la formă cu un creier uman? Potrivit cunoştinţelor antice, acest lucru este mai mult decât o coincidenţă. Având în vedere unul dintre cele mai mari avantaje ale nutriţiei nucilor este abilitatea de a-ţi sprijini cel mai important organ al tău – creierul – s-a dovedit că nucile sunt un adevărat aliment pentru creier.

Nucile te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit având în vedere că au cea mai mare cantitate de grăsimi omega 3. În adiţie la lucrurile pe care alimentele ce conţin omega 3 le pot face pentru mintea ta, sunt de asemenea cunoscute ca fiind un ajutor pentru sănătatea inimii şi lupta împotriva bolilor de inimă scăzând nivelele de trigliceride şi reducând plăgile periculoase ce se formează pe artere.

De asemenea nucile pot fi o unealtă extraordinară pentru lupta cu greutatea. Ştiai că anumite diete te pot îngrăşa şi mai mult defapt? Dar consumul de grăsimi naturale nu o va face. Potrivit unor studii, să consumi câteva nuci, înainte de masă, scade nivelul de foame percepută a oamenilor şi în acea zi vei mânca mai puţin.

Cum să cumperi şi să consumi miez de nucă

Este recomandat să cumperi nuci în coajă şi să le spargi chiar înainte de a le consuma. Dacă ai posibilitatea de a găsi nuci care nu au fost decojite, aprovizionează-te, fiindcă rezistă ceva timp şi vor fi proaspete atunci când te decizi să le consumi.

Dacă nu, poţi să obţii o mulţime de avantaje din consumul de nucă, achiziţionând miez de nucă. Doar asigură-te că miezul este mai mult înspre culoarea albă, decât spre galben. Întrucât un miez galben poate indica faptul că nucile sunt râncede, acest lucru îţi va indica şi faptul că au pierdut din nutrienţi. De asemenea, ia în considerare că nucile organice tind să aibă coaja de o culoare maro închisă şi culoarea acestora depinde de cât de mult a ars soarele frunzele nucului. Culoarea maro a nucilor nu este o problemă sau ceva de care să te îngrijorezi, doar evită petele galbene.

Miezul de nucă poate fi găsit în comerţ în mai multe moduri: miez de nucă mărunt, miez de nucă maro, miez de nucă sferturi, miez de nucă mixt, dar şi jumătăţi de miez de nucă.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *