Banner Top Defender

Echipamentele de protecție – vitale pentru siguranța muncii

Echipamentele de protecție personală sunt impuse de lege într-o serie de industrii, inclusiv în sectorul construcțiilor și al producției. Este necesar să se asigure că lucrătorii sunt protejați corespunzător în orice moment. Acest articol ia în considerare unele dintre cele mai comune tipuri de echipamente de protecție personală disponibile pe piață și oferă câteva informații despre cele mai bune locuri pentru cumpărarea acestor produse.

Îmbrăcăminte

Există o gamă largă de îmbrăcăminte și accesorii disponibile pentru cumpărare. Acestea includ cămăși, pantaloni, pantaloni scurți, jachete, salopete și îmbrăcăminte de unică folosință. Îmbrăcămintea de protecție personală are rolul de a proteja lucrătorul sau de a-l face vizibil pentru ceilalți membri ai echipei de lucru.

Protecția ochilor

Ochelarii de protecție special concepuți vor putea proteja ochii de particule de praf și de alte materiale periculoase care pot provoca iritarea ochilor. Ochelarii pentru ochi sunt disponibili într-o gamă de dimensiuni pentru a se potrivi tuturor formelor feței.

Lichidele pentru spălarea ochilor antimicrobiene pot fi montate pe perete în cazul în care un angajat trebuie să-și curețe ochii.

Protecția feței

Există trei tipuri majore de protecție a feței: vizoare, scuturi pentru fețe și viziere de protecție, fiecare oferind niveluri diferite de protecție împotriva materialelor periculoase, a prafului, a luminilor puternice și a flăcărilor. Multe dintre aceste produse sunt reglabile astfel încât să se poată potrivi cu ușurință pe diferite forme ale feței.

Primul ajutor

Toate companiile trebuie să aibă la îndemână o trusă de prim ajutor. Trusa de prim ajutor trebuie să conțină un număr de articole care pot fi accesate cu ușurință în caz de urgență. Unele dintre cele mai frecvente lucruri găsite într-o trusă de prim ajutor includ:

  • O varietate de bandaje
  • Pansamente
  • Tampoane de bumbac
  • Cremă antiseptică
  • Tampoane pentru ochi
  • Măști
  • Foarfece chirurgicale

Protecția capului

Unul dintre cele mai populare tipuri de protecție a capului este reprezentat de căștile de protecție. Acestea sunt concepute pentru a proteja craniul de resturile care cad și sunt o cerință pe șantierele de construcții.

Protecția mâinilor

Mâinile pot fi protejate cu mănuși special concepute. Unele dintre diferitele tipuri de mănuși includ mănuși impregnate, mănuși antichimice, mănuși electroizolante, mănuși de unică folosință, mănuși pentru temperaturi scăzute, mănuși pentru temperaturi ridicate, etc .

De unde să cumperi echipamente pentru protecția muncii

Cel mai bun loc pentru achiziționarea echipamentului de protecție este un comerciant cu amănuntul specializat. Acesta va avea cea mai mare selecție de produse, toate realizate conform standardelor actuale ale legilor și regulamentelor privind siguranța. Toți comercianții cu amănuntul vor afișa imagini și detalii ale produselor pe care le vând pe site-ul lor web. Unii comercianți cu amănuntul îți vor permite să comanzi produsele online și le vor trimite direct la destinație. Un astfel de comerciant este Top Defender, care prin intermediul magazinului său online www.topdefender.ro pune la dispoziția celor interesați echipamente și soluții de protecția muncii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *