Berlin

Vizitează capitala Germaniei cu And-Flor

Dacă te decizi că vrei să faci o excursie într-o țară occidentală, recomandarea este Germania. Aceasta are peisaje unice, orașe foarte frumoase și mari. Germania, potrivit statisticilor recente, este una din bijuteriile și comorile Europei de astăzi, datorită numărului de turiști care devine din ce în ce mai mare. Dacă cauți o modalitate de transport internațional Germania, poți călători cu cei de la And-Flor, cu ei putând ajunge în multe orașe ale țării, printre care și în Berlin.

Berlin, capitala germană, este cel mai mare oraș din Germania. Berlinul este foarte popular pentru o serie de obiective turistice care includ locuri istorice, palate, muzee, artă stradală, cluburi, baruri, cafenele și alte  locuri. Deși arhitectura a fost destul de avariată la sfârșitul celui de-al doilea război mondial și în timpul războiului rece, orașul a fost reconstruit. În plus, căderea infamă a Zidului Berlinului în anul 1989 a restructurat întregul capital.

Orașul german are o gamă largă de muzee. Unele muzee importante includ Muzeul Island sau Museumsinsel, care găzduiește mai multe muzee diferite într-un singur loc. Muzeele diferite includ Pergamon, Muzeul Altes, Muzeul Bode și Muzeul Neues. Apoi, există Muzeul Deutsches Historisches și Muzeul Judisches care acoperă istoria olandezilor și a evreilor din Germania. Apoi, există Gemaldegalarie, Neue Nationalgalarie, Muzeul Fur Natunkude, Muzeul Etnologic, Muzeul Culturilor Europene și Topografia terorii. Cele de mai sus includ doar muzeele mari și populare, deoarece există o serie de alte mici muzee frumoase.

Europa este renumită pentru arta sa, iar capitala germană nu duce lipsă, întrucât există galerii de artă privată care găzduiesc unele dintre cele mai bune lucrări. Un alt element cultural important din Berlin este reprezentat de bisericile sale. Berliner Dom,  este situat în apropiere de Insula Muzeului și a fost construit la începutul secolului al XIX-lea ca o vitrină a puterii germane. Alte biserici populare includ Deutscher Dom si Franzosischer Dom, Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, Marienkirche, Nikolaikirche, Sf. Hedwigs Kathedrale și Friedrichswerdersche Kirche. Fiecare dintre aceste biserici este construită cu o arhitectură uimitoare, cu adevărat uluitoare.

Berlinul este de asemenea renumit pentru reperele sale importante, care au punți de observare construite în ele pentru a observa frumoasa capitală germană. Cea mai populară este turnul TV care are o punte rotativă, care se întoarce la 360 de grade în jumătate de oră. Apoi, există Bundestag-ul sau clădirea Parlamentului Germaniei, Berliner FunkTurm, Berliner Fernsehturm, Siegessaule, turnul Kollhoff și centrul Europa. În plus, există și o serie de locuri istorice pe care trebuie să le viziteze orice vizitator și acestea includ Memorialul evreilor europeni uciși, Zidul Berlinului, Memorialul Zidului Berlinului, Checkpoint Charlie și aeroportul Tempelhof. Fiecare dintre aceste locuri are o istorie vastă și o semnificație atașată, iar arhitectura este una care merită vazută.

Orașul este cunoscut și pentru festivalurile sale, inclusiv PopKomm, Myfest și bineînțeles, prestigiosul festival de film din Berlin.

Berlinul poate fi un oraș destul de prietenos pentru turiști având transport public rapid și eficient și străzi și semne clar etichetate. În timp ce toți germanii din Berlin vorbesc limba germană, mulți vorbesc engleza fluent și pot răspunde la orice întrebări pe care le ai. Fără îndoială, Berlinul ar trebui să fie în partea de sus a listei tale cu locuri de vacanță.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *