Consumul de alimente reci și lichide fierbinți nu este recomandat

Încă din primele momente din cariera lor, specialiștii clinicii Cris-Smile din București, și nu numai, au găsit o sumedenie de soluții și recomandări, tocmai pentru acei pacienți care optează, atunci când este nevoie, pentru un tratament cu implant dentar. După cum bine știți deja, un implant dentar presupune, la fel ca și în cazul dinților naturali, o grijă deosebită, aspect care se soldează, cel mai adesea, cu un zâmbet perfect, rezistent și strălucitor.

Tocmai datorită acestui principiu, specialiștii noștri au dezvoltat o serie de măsuri pe care pacienții ar trebui să le ia în calcul. Există foarte multe variante, însă, în momentul de față, ne vom axa pe discrepanța dintre cald și rece, respectiv trecerea bruscă de la lichidele fierbinți la alimentele reci.

Ca urmare, ar trebui să știți că, dincolo de orice altceva, coroana ancorată pe implantul dentar este, mai mult decât sigur, confecționată din porțelan sau, altfel spus, ceramică dentară, care este o sticlă, ce se dilată la căldură și se contractă în momentul în care ia contact cu ceva rece.

Așadar, dacă alegeți să alternați alimente sau lichide foarte reci, urmate de cele fierbinți, în masa porțelanului vor apărea fisuri, care, în cel mai scurt timp, sub acțiunea unor alimente mai dure, se vor transforma în fracturi ale ceramicii.

Medicii stomatologi implantologi și nu numai se confruntă, adesea, cu cazuri în care pacienții specifică faptul că s-a produs o fisură la nivelul coroanei în momentul în care nu mâcau sau mâncau ceva moale. De fapt, cu alte cuvinte, fisura a apărut anterior, ca urmare a unei alternative nocive de fierbinte-rece. În aceste cazuri este evident că inevitabilul se va produce pe neașteptate.

Atunci când vine vorba despre porțelanul dentar, așadar, trebuie reținut faptul că acesta este extrem de dur sau chiar depășește în duritate smalțul dentar și, tocmai de aceea, în prezența lui, nu se poate vorbi despre fracturare din pricina pâinii, cozonacului sau ciorbii.

Aceste aspecte sunt valabile și în cazul dinților naturali, astfel că, alternând fierbinte-rece, puteți determina, mai întâi, fisuri, iar, mai apoi, fracturi la nivelul smalțului dentar.

Evitați, așadar, consumul de cafea foarte fierbinte, dar și consumul de alimente sau băuturi reci imediat după aceea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *