semineu frumos

Ce sa-i faci semineului tau inainte sa dai drumul la primul foc din sezon

Sezonul rece se apropie tot mai mult iar vremea se raceste. In curand va fi timpul sa faci primul foc in semineu pentru a creste comfortul din casa ta sau pur si simplu pentru a te bucura de un ambient mai primitor. Dar, inainte sa faci primul foc in semineu, sunt anumite aspecte la care trebuie sa fii atent. Pentru a elimina orice potentiala problema si pentru a fi in siguranta tot timpul, fiecare semineu ar trebui sa treaca printr-o perioada de pregatire, fie ca vorbim de seminee pe lemn sau al tip de seminee. Chiar daca semineele sunt de mai multe tipuri, fiecare trebuie sa se bucure de o inspectie atenta dupa luni in care au stat nefolosite. Asadar, iata ce trebuie sa faci sa te asiguri ca semineul tau este mai mult decat pregatit nu doar pentru primul foc, dar si pentru a oferi nivelul de confort de care ai nevoie.

Verificarea cosului de fum

Acesta este primul lucru pe care trebuie sa il faci, inainte de orice intentie de a face foc in semineu. Avand in vedere ca sunt luni intregi in care cosul de fum nu a fost folosit, se poate ca acesta sa ajunga obstructionat pe perioada verii. De exemplu, multe pasari aleg sa isi faca cuibul in cosuri de fum, din cauza formei acestora. In momentul in care iesirea cosului de fum este blocata de ceva, chiar si de un cuib din crengute, fumul generat de aprinderea lemnelor se va intoarce in casa, ceea ce este un lucru deosebit de neplacut. Dar, pe langa fum, in casa poate intra si monoxidul de carbon, un gaz deosebit de periculos care iti poate pune viata in pericol, in cazul in care gazele arse nu pot iesi din semineu pe cos afara. Asa ca nu uita sa verifici cosul de fum.

Curatarea cosului de fum

Chiar si daca nu exista nimic care sa blocheze cosul de fum, este indicat sa se efectueze o curatare a acestuia. Datorita arderii lemnului, pe peretii interiori ai cosului de fum se poate acumula creozot. Depunerile de creozot sunt asociate cu riscul de incendiu in interiorul cosului, asa ca aceasta substanta nu trebuie lasata sa se acumuleze prea mult. De asemenea, cand aceste depuneri incep sa fie semnificative, pot duce la blocarea cosului de fum. Sa nu uitam ca un cos de fum blocat nu este de dorit, pentru ca toate gazele toxice rezultate in ardere se pot intoarce in casa. De acceea este recomandat ca, anual, cosul de fum sa fie curatat de o persoana avizata. Asadar nu uita sa faci acest lucru inainte de sosirea sezonului rece.

Instalarea unui capac pe horn

Daca hornul semineului tau nu are un capac inca, ar trebui sa te gandesti serios sa instalezi unul. De ce este necesar un capac pe horn? Pe langa faptul ca va tine pasarile la distanta si va descuraja cuibaritul pe horn, un astfel de capac va proteja casa de scanteile care pot iesi pe horn si care pot duce la un incendiu. Un specialist in domeniu va sti ce fel de capac este cel mai potrivit pentru semineul pe care il detii si il va instala corespunzator. Pentru ca sa beneficiezi din plin de avantajele acestui element de horn, este indicat ca el sa fie instalat doar de catre persoane avizate.

Instalarea unei usi de protectie la semineu

Desi multe seminee moderne sunt prevazute din start cu usi de protectie, sunt anumite seminee rustice care poate nu vin cu astfel de elemente. Daca ai un semineu pe lemne fara usa de protectie sau intentionezi sa iti instalezi unul, ia in considerare acest aspect. O use de protectie la semineu va tine scanteile in interior si va diminua riscurile unui incendiu accidental.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *