Fata cu urechi de iepuras

Unde si cand au aparut primele anunturi matrimoniale

Astazi, orice femeie care doreste sa se casatoreasca, poate publica un anunt online pe un site de matrimoniale Cluj, pentru a beneficia confortabil de intalniri online. La 19 iulie 1695, in urma cu 314 de ani, un anumit domn Houghtonites, autorul popularei carti „Cum sa imbunatatesti economia si comertul“, a publicat primul anunt de casatorie la rubrica de matrimoniale: „Un domn in varsta de 30 de ani, anunta ca are o avere considerabila, de aproximativ 3000 de lire sterline si vrea sa se casatoreasca cu o tanara cu stare si este gata sa incheie acest lucru printr-un contract„  iar o tanara de 25 de ani, cu un tata care avea o afacere profitabila si era gata sa aloce 1000 de lire sterline, a fost  bucuroasa  sa se casatoreasca cu un domn cu aceeasi pozitie ca a sa. Parintii au luat de buna credinta, considerand ca acesta este un  comportament sobru.

Poarta de acces

Cat de eficiente au fost primele anunturi de casatorie si cati adepti au reusit sa-si aranjeze o viata fericita? Povestea este trecuta sub tacere. Astazi, femeile au descoperit matrimoniale Cluj si au constatat, la fel ca si atunci,  ca aceasta este poarta de acces, care pana atunci a restrans dorinta barbatilor si a femeilor de a le spune despre cautarile lor. Prin anunturi matrimoniale Cluj, poti avea intalniri online cu un numar cat mai mare de concetateni. Anunturile, pe de o parte, au extins campul de cautare, dar pe de alta parte – si, in unele privinte, au fost retinute in vremurile de demult.

Spre exemplu, cum poti lua in serios un astfel de anunt matrimonial: „Un prosper proprietar de pamant cauta o mireasa inalta si, cel mai important, cu un” piept alb plin, puternic „. Anunturile matrimoniale Cluj de astazi, inseamna intalniri online, in primul rand si apoi daca partenerii se plac, stabilesc o intalnire in particular. O mare parte a locuitorilor Angliei din acele vremuri,  a contribuit timp de aproape o jumatate de secol la anunturile de casatorie care erau exclusiv englezesti. Mai mult, in ziarele tabloide foarte curand au aparut „concurentii”. Multe agentii matrimoniale au inceput sa emita o brosura si, la inceput, nu erau nici macar tiparite, ci scrise de mana. Publicarea in ziare era destul de  costisitoare, iar scrierea de mana, chiar a doua sau trei sute de coli speciale, era mult mai ieftina.

Anunturi matrimonial in Germania

Germanii, ca intotdeauna, s-au dovedit a fi mai pragmatici. Acestia au reusit sa distribuie fluturasi de casatorie.  In Prusia, la jumatatea secolului al XVIII-lea se puteau gasi destul de putine anunturi care erau, mai mult pragmatice si mai mercantile, decat  romantice. Burghezii nu erau, practic, interesati de datele externe si de varsta viitoarelor sotii, ci in primul, de prosperitatea si valoarea zestrei.

Ca raspuns, britanicii s-au aruncat asupra acestui fapt in orice fel. Iata cateva dintre anunturile celebre ale lui Robert Burns: “Am nevoie de o sotie, Mai buna sau mai rea … Numai sa fie femeie, o Femeie – fara sot. Grasa, subtire – Este acelasi lucru. Sa fie ciudata – Noaptea este intunecata.”  In anunturile casatoriei din acea perioada se scria adesea nedeslusit. Astazi, prin anunturi matrimoniale Cluj, femeile stiu ceea ce doresc si la fel si barbatii, iar prin intalniri online, relatia se contureaza.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *